Чому в млинці потрібно додавати кип’яток? Рецепт “Три склянки”

Поширена думка, що млинці на воді гірші, ніж ті які на молоці, але я вважаю це твердження неправильним. Таємницею поділилася подруга, думаю, вам теж буде цікаво дізнатися цей секрет, або як зараз модно говорити – лайфхак.

Після того, як ви розіб’єте в ємність яйця і засипле цукор з сіллю, головне – не вимикати міксер!

Збиваємо яйця до пухирчастої маси, але без фанатизму. На плиті у вас повинен стояти злегка булькаючий кип’яток. На три-чотири яйця вам знадобиться трохи більше склянки води. Вливаєте воду при працюючому міксері. За хвилину об’єм збільшиться приблизно в три рази, тому ємність повинна бути відповідною.

Стакан молока (холодного) вливаємо в красиву пінку, знову-таки – при працюючому міксері. Любите ванільний смак? Тоді в самий раз кинути половину чайної ложечки цього ароматизатора.

І нарешті, борошно. Міксер обертається, просіяне борошно сиплеться не поспішаючи, за кілька прийомів. Доводимо до дуже рідкої маси, додаємо кілька (за кількістю яєць) ложок соняшникової олії, і нарешті, вимикаємо міксер!

Залишається розігріти масивну сковорідку, змастити гарячу поверхню олією, і – перший млинець пішов! Гарантую – «грудкою» не буде!

P.S. Для конкретики: вода-молоко-борошно – по склянці, цукор – третину склянки, олія – три столові ложки. Решта, як вам заманеться.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: