Чудові домашні голубці: за рецептом моєї бабусі

Давайте приготуємо прекрасні голубці за рецептом моєї бабусі.

Готується ця страва досить просто, інгредієнти самі звичайні, немає нічого складного. Голубці виходять шалено смачними, ароматними, ніжними, а в доповненні з сметанно-томатним соусом, просто тануть у роті. Мої діти просто обожнюють ці голубці: вони першими зникають зі столу.

Склад продуктів

  • вода для фаршу – 120 мілілітрів;
  • білокачанна капуста – 1,2 кілограма;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • вода (кип’яток!) для рису – 150 мілілітрів;
  • рис – 150 грам;
  • подрібнена петрушка – 3 столові ложки;
  • цибулина – 1 штука;
  • яловичина (м’якоть) – 600 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • мелений чорний перець – 0,5 чайної ложки.

Для соусу

  • сіль – 2 чайні ложки;
  • сметана – 200 грам;
  • вода – 700 мілілітрів;
  • томатна паста – 200 грам;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • цукор – 3 чайні ложки;
  • мелений чорний перець – 0,5 чайної ложки.

Чудові голубці: покроковий процес приготування

Для початку підготуємо рис: його потрібно висипати в каструлю, залити кип’ятком, накрити кришкою і хвилин десять варити на дуже маленькому вогні. Потім залишити остигати під кришкою.

Далі беремо ріпчасту цибулю, очищаємо її від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості на сковороді з рослинною олією.

З білокачанної капусти необхідно зняти верхні листки і гострим ножем видалити качан.

У велику каструлю кладемо підготовлену капусту, заливаємо кип’ятком, накриваємо кришкою і варимо, при постійному кипінні, приблизно хвилин п’ятнадцять: до напівготовності. Потім кладемо капусту в друшляк і даємо час стекти воді.

Підготуємо м’ясо: його потрібно два рази пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Підготуємо петрушку: її потрібно промити, обсушити й подрібнити за допомогою ножа.

Додаємо у фарш воду, подрібнену петрушку, відварений рис, сіль, чорний мелений перець, підсмажену цибулю і все ретельно перемішуємо. Фарш готовий.

Відварену до напівготовності капусту необхідно розібрати на окремі листки.

Переходимо до формування голубців. На листок капусти кладемо фарш і загортаємо його в середину.

Потім голубці паніруємо в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинних олією з обох сторін.

Обсмажені голубці потрібно скласти на деко з високими бортиками.

Підготуємо соус. У суху сковороду насипаємо борошно, підсушуємо на маленькому вогні, постійно перемішуємо: до появи приємного горіхового запаху.

В іншій сковороді, при постійному перемішуванні, підігріваємо сметану, зменшуємо вогонь, додаємо томатну пасту і інтенсивно перемішуємо до однорідності.

В однорідну масу, при постійному перемішуванні, додаємо підсушену муку, воду, сіль, цукор, чорний мелений перець, збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.

Кількість води і спецій можете регулювати самостійно.

Далі необхідно залити голубці соусом і відправити в розігріту до 180-200 градусів духовку на тридцять хвилин.

Готові голубці викладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою зеленню.

Чудові домашні голубці: за рецептом моєї бабусі

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: