Чудові молочні коржики з дитинства. Спробуйте приготувати!

Молочні коржики виходять дуже м’якими і смачними.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • молоко – 80 г;
  • цукор – 200 г;
  • масло вершкове або маргарин – 100 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сода – 2 г або розпушувач – 4 г.

Нагріваємо молоко з цукром до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Додаємо в молоко масло або маргарин і перемішуємо до повного розчинення. Охолоджуємо масу.

Яйця збиваємо вінчиком або виделкою і вливаємо в молочну масу.

Засипаємо соду або розпушувач.

Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу, вимішуємо тісто. Маса повинна вийти однорідною і не дуже щільною, інакше коржики будуть твердими.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкатуємо пласт, товщиною до 1 см.

За допомогою ножа нарізаємо коржики або видавлюємо формочками.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо коржики, змащуємо їх збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 10 – 15 хвилин, поки не стануть рум’яними.

За бажанням, ви можете посипати коржики цукровою пудрою.

Якщо любите печиво з горіхами, тоді трохи подрібніть арахіс або волоські горіхи і посипте коржики після того, як нанесете збите яйце.

Можна додати горіхи і в тісто.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: