Молочні коржики виходять дуже м’якими і смачними.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- молоко – 80 г;
- цукор – 200 г;
- масло вершкове або маргарин – 100 г;
- яйце – 1 шт;
- сода – 2 г або розпушувач – 4 г.
Нагріваємо молоко з цукром до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Додаємо в молоко масло або маргарин і перемішуємо до повного розчинення. Охолоджуємо масу.
Яйця збиваємо вінчиком або виделкою і вливаємо в молочну масу.
Засипаємо соду або розпушувач.
Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу, вимішуємо тісто. Маса повинна вийти однорідною і не дуже щільною, інакше коржики будуть твердими.
Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкатуємо пласт, товщиною до 1 см.
За допомогою ножа нарізаємо коржики або видавлюємо формочками.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо коржики, змащуємо їх збитим яйцем.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 10 – 15 хвилин, поки не стануть рум’яними.
За бажанням, ви можете посипати коржики цукровою пудрою.
Якщо любите печиво з горіхами, тоді трохи подрібніть арахіс або волоські горіхи і посипте коржики після того, як нанесете збите яйце.
Можна додати горіхи і в тісто.