Чудовий чеський яблучний пляцок: покроковий рецепт

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного пляцка з яким ваше чаювання буде чудовим.

Існує безліч різних варіантів випічки з яблуками. Але такий чудовий десерт ви точно ще не пробували. Він виходить багатошаровим і мега ніжним. Від одного аромату вже «течуть слинки». З’їдається цей пляцок за один махом. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 5 яєць
  • 175 гр цукрової пудри
  • 175 гр борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 желе
  • 1300 гр яблук
  • 3 чайні ложки желатину
  • 500 мл вершків
  • 250 гр сиру маскарпоне
  • половина лимона
  • 2 чайні ложки цукрового піску
  • 100 мл води
  • 40 мл горілки
  • 200 гр сметани

Чеський пляцок, покроковий процес приготування

В першу чергу беремося за приготування бісквіта. Для цього в окрему ємність відправляємо білки і щіпку солі. Використовуючи міксер, збиваємо все в міцну піну.

Після чого сипем сюди 100 гр цукрової пудри і продовжуємо процес збивання.

Тепер поміщаємо сюди яєчні жовтки. Потім сипем борошно і розпушувач, попередньо об’єднані. Замішуємо тісто.

Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Перекладаємо сюди тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Тепер беремося за приготування яблучного мусу. Для цього очищаємо яблука і вирізаємо серцевини. Після чого нарізаємо м’якоть маленькими кубиками.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії і перекладаємо сюди яблука обсмажувати до утворення пюре. При цьому їх треба постійно помішувати.

Готуємо желе і розтоплюємо желатин. Після чого заливаємо підготовлені яблука і желатином, і желе. Добре все перемішуємо і залишаємо настоюватися.

Тепер готуємо вершкову масу. Для цього в окрему ємність відправляємо вершки і, використовуючи міксер, збиваємо їх в міцну піну. Після чого сипем цукрову пудру і продовжуємо процес збивання.

Подрібнюємо маскарпоне і відправляємо його слідом. Добре перемішуємо масу.

Потім готуємо пунш для просочення бісквіта. Для цього в окремій ємності об’єднуємо свіжовичавлений лимонний сік і кип’ячену воду. Також додаємо горілку і цукровий пісок. Добре все перемішуємо до повного розчинення цукру.

Тепер збираємо наш пляцок. Готовий бісквіт укладаємо в формі для випічки і просочуємо його підготовленим пуншем.

Після чого розміщуємо яблучний шар і розрівнюємо його. Потім ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Після закінчення потрібного часу викладаємо поверх вершкову начинку. Поливаємо сметаною і посипаємо подрібненими горіхами. За бажанням можете ще присипати корицею.

Після чого повертаємо в холодильник ще на півгодини. Після закінчення потрібного часу пляцок готовий і його можна подавати до чаювання.

Чудовий чеський яблучний пляцок: покроковий рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: