Чудовий повітряний пиріг перевершить будь-яку шарлотку

Пропонуємо швидкий, простий і дуже смачний рецепт повітряного і ніжного пирога з яблуками.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука солодкі і кисло-солодкі – 1 кг;
  • сметана – 0.5 склянки;
  • борошно, 2 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 150 г;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • оцет – 1 ч.л;
  • цукор – 1 стакан.

Яблучний пиріг, покроковий процес приготування

Ми залишаємо для крему 2 ст.л. борошна, решта об’єму змішуємо з розм’якшеним маслом вершковим, додаємо 0,5 склянки води і вимішуємо масу. Гасимо соду оцтом і вимішуємо м’яке тісто, яке не повинно прилипати до рук.

Яблука чистимо від шкірки, ріжемо часточками.

Форму для випічки змащуємо маслом, тісто розкатуємо і кладемо в форму, зверху викладаємо часточки яблук, посипаємо цукром і корицею до смаку.

Робимо крем: збиваємо борошно, яйце, цукор і сметану. Заливаємо кремом яблучний шар.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо пиріг 40 – 45 хвилин. Виймаємо його з форми, тільки після того, як він охолоне. Можна посипати цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: