Чудовий пиріг з капустою: для любителів домашньої випічки

Любителям домашньої випічки пропоную приготувати чудовий пиріг з капустою. Рецепт швидкий і простий, немає нічого складного, інгредієнти доступні.

Пиріг виходить не тільки дуже красивим, але і дуже ситним. Це дуже апетитна і ароматна випічка з хрусткою скоринкою, ніжною і соковитою начинкою, яка закохує в себе з першого шматочка. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку в свою домашню кухарську книгу. Такий пиріг ідеально підходить для сімейного чаювання, коли всі рідні і близькі збираються вдома за одним столом.

Склад продуктів

Для тіста

  • 4 грами солі;
  • 200 грам борошна пшеничного;
  • 60 грам рослинної рафінованої олії;
  • 100 грам йогурту;
  • 5 грам розпушувача.

Для начинки

  • 80-100 грам густої сметани;
  • 3-4 столові ложки зеленої цибулі;
  • 300 грам молодої білокачанної капусти;
  • 4 відварені яйця;
  • 3-4 столові ложки зелені кропу;
  • 4 грами солі (або за смаком);
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • 40-50 грам твердого сиру.

Чудовий пиріг з капустою: покроковий процес приготування

Для початку приготуємо тісто: з’єднуємо просіяне через сито борошно з сіллю і розпушувачем, перемішуємо.

Потім додаємо рослинну олію і йогурт, замішуємо тісто: воно повинне вийти еластичним.

Йогурт ви можете використовувати будь-якої жирності, головне, щоб він був натуральним і без добавок.

Збираємо тісто до купив в так званий м’ячик, кладемо в миску, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на тридцять хвилин.

Підготуємо начинку. Беремо молоду капусту і шаткуємо її, складаємо в миску, заливаємо кип’ятком і залишаємо на п’ять хвилин.

Беремо кріп, миємо, просушуємо і подрібнюємо за допомогою ножа. Далі беремо зелену цибулю, миємо, обсушуємо і дрібно ріжемо. Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.

Щоб прибрати зайву рідину з капусти, пересипаємо її на друшляк. До капусти додаємо подрібнену зелень, нарізані яйця, сіль, чорний мелений перець, сметану, і все ретельно перемішуємо.

Робочу поверхню рясно посипаємо борошном і розкатуємо тісто в коло, товщиною три-чотири міліметри. Потім перекладаємо розкачане тісто на папір для випічки.

На центр тіста акуратно викладаємо начинку, рівномірно її розподіляючи.

Далі загортаємо вільні краї тіста, роблячи через проміжки защипи. Зверху посипаємо натертим твердим сиром. Ставимо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин.

Духовки у всіх різні, тому готовність пирога можна перевірити кінчиком ножа, дерев’яною паличкою або зубочисткою: якщо на них немає сирого тіста, значить, випічка готова.

Знімаємо пиріг з дека і перекладаємо на тарілку або дерев’яну дощечку, даємо час трохи охолонути. Подавати пиріг можна в теплому і холодному вигляді.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: