Чудовий пиріг зі сливами і безе – смак не передати словами

Рецепт цього пирога просто знахідка для будь-якої господині. Адже пирога виходить так багато, що ним можна пригостити велику сім’ю або навіть подати його до святкового столу. Пиріг зі сливами і безе чудово виглядає, виходить ніжним і неймовірно смачним.

Необхідні продукти

  • 600 грам сливи
  • 8 яєчних жовтків
  • 110 грам пшеничного борошна
  • 100 грам цукру
  • 50 грам теплої води
  • 30 грам крохмалю
  • 10 грам рослинної олії
  • 8 грам ванільного цукру
  • 5 грам розпушувача

Для безе

  • 150 грам цукру
  • 140 грам білка
  • 30 грам крохмалю

Пиріг зі сливами і безе: покроковий процес приготування

Зливи промиваємо, розрізаємо на 2 частини і видаляємо кісточки.

У чашу міксера кладемо жовтки, додаємо цукор і ванільний цукор. Все збиваємо до білої пишної маси. В отриману масу вливаємо олію і теплу воду, не перестаючи збивати.

Змішуємо пшеничне борошно, розпушувач і крохмаль. Потім все добре просіваємо. У яєчну масу в три заходи акуратно додаємо суху суміш і замішуємо тісто.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто, розрівнюємо. Зверху викладаємо сливи зрізом вгору.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. випікаємо протягом 25-30 хвилин.

Білки кладемо в чашу міксера і збиваємо до білого стану, потім додаємо цукор і збиваємо до щільної стійкої маси. У збиті білки всипаємо крохмаль і перемішуємо лопаткою. А потім збиваємо все до пишної маси міксером.

Дістаємо з духовки готовий пиріг, зверху викладаємо збиті білки і розрівнюємо. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, охолоджуємо і подаємо до столу.

Чудовий пиріг зі сливами і безе - смак не передати словами

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: