Даний рецепт можна назвати «Еклери, які повинні вийти у кожного». Дуже смачний і відомий рецепт, спеціально для вас.
Які продукти будуть потрібні:
Для тіста:
- Один стаканчик води.
- Трохи солі.
- Половину пачки маргарину.
- Склянка муки.
- 6 яєць.
Для кремової основи:
- Півлітра молочка.
- 2 яйця.
- Один стаканчик цукру.
- Дві з гіркою ложки борошна.
- Дві столові ложки крохмалю.
- 200 грам масла.
Для глазурування:
- Дві столові ложки сметани.
- Півсклянки цукру.
- 50 грам вершкового масла.
- Дві столові ложки какао.
Починаємо приготування:
У зручну каструльку влийте один стакан води, дрібку солі і маргарин. Доведіть до кипіння.
Як тільки маса почне закипати, вам буде потрібно помішуючи всипати один стакан муки.
Після цього, потрібно зняти суміш з вогню і додати по одному яйця. Тісто має вийти досить тягуче, але не густе.
Після цього змащуємо деко олією і за допомогою кондитерського мішечка викладаємо порційні шматочки тіста.
Відправити лист з тістом в духовку на сорок хвилин, при температурі ста вісімдесяти градусів. В цей час, ні в якому разі не відкриваємо духовку.
Для кремової основи, вам буде потрібно підігріти, але не доводити до кипіння молоко. Також необхідно в іншій чашці збити яйця і цукор, після чого додати борошно і крохмаль.
У підігріте і що знаходиться на плиті молоко, вам необхідно поступово відправити цю суміш, постійно помішуючи.
Після того, як суміш придбає однорідний вид, потрібно додати масло, а потім, ще раз все перемішати.
Приготування глазурі. У сотейнику або ковші, розтопіть масло, відправте сметану, цукровий пісок і какао. Постійно помішуючи, потрібно зробити однорідну масу.
Після того, як маса повністю стане охолодженою, потрібно начинити тісто, так, як вам того захочеться. Можете просто зробити розріз навпіл і начинити. Так само можливо зробити маленьку дірочку і в неї, за допомогою кондитерського мішечка додати решту масу.
Верх кожного еклера змастити глазурью.