Спробувавши такий сметанник одного разу, ви зробите його частим гостем свого столу, не сумнівайтеся. Ви з легкістю зможете розбавити своє чаювання новими очманілими смаками і порадувати улюблених черговою порцією смакоти. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.
Необхідні інгредієнти
- 250 гр сметани
- 4 білка
- 120 гр борошна
- 15 гр маку
- 90 гр цукрової пудри
- 1 чайна ложка розпушувача
- 50 мл води
- 200 гр сиру
- 50 гр вершкового сиру
- 15 гр мигдальних пелюсток
- оливкова олія за смаком
Процес приготування
В першу чергу в окрему ємність просіюємо борошно і додаємо 200 гр сметани, 50 гр цукрової пудри, воду, розпушувач і молоко. Віночком все перемішуємо до однорідності.
Тепер в іншу ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо все до пишної піни. Після чого акуратно вмішуємо їх в підготовлену суміш.
Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Потім відправляємо сюди тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 40 хвилин.
Після закінчення потрібного часу дістаємо корж і гарячим обертаємо його харчовою плівкою. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.
Беремося за приготування крему. Для цього в окремій ємності об’єднуються 50 гр сметани, м’який сир, вершковий сир і 40 гр цукрової пудри. Використовуючи міксер, збиваємо все на мінімальній швидкості.
Тепер збираємо наш тортик. Для цього корж ділимо на три частини і кожну з них змащуємо кремом.
Поверхня посипаємо мигдальними пелюстками і ставимо в холодильник на 3-5 годин.