Чудовий сметанник з маком, відмінний рецепт приготування

Спробувавши такий сметанник одного разу, ви зробите його частим гостем свого столу, не сумнівайтеся. Ви з легкістю зможете розбавити своє чаювання новими очманілими смаками і порадувати улюблених черговою порцією смакоти. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.

Необхідні інгредієнти

  • 250 гр сметани
  • 4 білка
  • 120 гр борошна
  • 15 гр маку
  • 90 гр цукрової пудри
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 50 мл води
  • 200 гр сиру
  • 50 гр вершкового сиру
  • 15 гр мигдальних пелюсток
  • оливкова олія за смаком

Процес приготування

В першу чергу в окрему ємність просіюємо борошно і додаємо 200 гр сметани, 50 гр цукрової пудри, воду, розпушувач і молоко. Віночком все перемішуємо до однорідності.

Тепер в іншу ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо все до пишної піни. Після чого акуратно вмішуємо їх в підготовлену суміш.

Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Потім відправляємо сюди тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 40 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо корж і гарячим обертаємо його харчовою плівкою. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

Беремося за приготування крему. Для цього в окремій ємності об’єднуються 50 гр сметани, м’який сир, вершковий сир і 40 гр цукрової пудри. Використовуючи міксер, збиваємо все на мінімальній швидкості.

Тепер збираємо наш тортик. Для цього корж ділимо на три частини і кожну з них змащуємо кремом.

Поверхня посипаємо мигдальними пелюстками і ставимо в холодильник на 3-5 годин.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: