Деруни – картопляні оладки. Чимось нагадують деруни і готуються за різними рецептами. У кожній родині цю страву модернізували по своєму, тому точного рецепта його приготування не існує. У будь-якому випадку, деруни приготовані за нашим рецептом виходять смачними, ними можна швидко і просто нагодувати велику сім’ю або раптових гостей.
Необхідні продукти
- 330 грам картоплі
- 200 грам курячої печінки
- 70 грам цибулі
- 70 грам борошна
- 200 грам сметани
- 2 курячих яйця
- сіль, перець за смаком
- соняшникова олія
Курячу печінку дрібно нарізаємо і кладемо на розпечену сковорідку, обсмажуємо до готовності і перекладаємо в тарілку. Туди ж натираємо на грубій терці очищену цибулю, картоплю і додаємо сметану, курячі яйця, борошно, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Готову масу викладаємо ложкою на розпечену сковорідку і обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану, потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.