Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділиться популярним рецептом Десерту Трайфл зі в кусом «Сникерса». Виходить не просто смачно, а дуже дуже смачно.

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • Яйця – 2 шт
  • Вершкове масло – 60 г
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Молоко – 280 мл
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Борошно – 250 г
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Какао порошок – 40 г

Для карамелі:

  • Цукор – 225 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вершки 10-33% – 150 мл

Для ганаша:

  • Шоколад – 200 г
  • Вершки 20-33% – 200 мл

Для крему:

  • Вершки – 350 г
  • Цукрова пудра – 2 ст.л. (або за смаком)
  • Арахіс смажений солоний – 150 гр

Кладемо в миску 250 грамів борошна, додаємо 40 грам какао порошку, 200 грам цукру. 60 мл олії, 60 грам розтопленого вершкового масла.

Розбиваємо 2 яйця, додаємо 1/3 ч.л. солі, 1,5 ч.л. соди все добре перемішуємо до однорідності. У нас немає мети збивати, головне, щоб все перемішалося. Тепер додаємо обов’язково 1 ст.л. 9% оцту, щоб додана сода в тісті погасилася, оцет можна замінити на сік лимона або лимонну кислоту. Ще раз все перемішуємо.

Беремо форму у мене діаметр 24 см, змащуємо олією переливаємо тісто, рівномірно розподіляємо і ставимо в духовку, випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин, орієнтуєтеся по своїй духовці.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Підсмажимо 150 грам очищеного арахісу на сковороді, можна взяти вже готовий солоний обсмажений арахіс.

Приготуємо карамель. У каструлю насипаємо 225 грам цукру, розрівнюємо і ні в якому разі на даному етапі не мішаємо, вогонь середній, одночасно нагріємо 150 мл до гарячого стану, вершки у мене жирністю 20%, можна і 10% взяти, чекаємо щоб цукор почав плавитися, тепер тільки починаємо перемішувати.

Як цукор повністю розтопиться вливаємо гарячі вершки, перемішуємо інтенсивно віночком, щоб домогтися однорідної маси. У цей момент карамель буде сильно пінитися, краще зняти каструлю з вогню і перемішати. Тепер додаємо 50 грам вершкового масла, як масло розтопиться карамель прибираємо і даємо їй охолонути до теплого стану при кімнатній температурі.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Поки карамель готується розтопимо шоколад. У чашу кладемо 200 грам шоколаду я сьогодні беру гіркий шоколад, можна молочний або навіть взяти з горішками.

Вливаємо вершки у мене жирністю 20% додаємо 200 мл, якщо готовий шоколад буде дуже густим можна додати ще молока в процесі.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Приготуємо крем. Кладемо вершки для збивання жирністю не менше ніж 33%, у мене домашні вершки, додаємо цукрову пудру до смаку, я не люблю сильно солодко тому додаю всього 2 ст.л. Збиваємо до м’якої маси.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Беремо остиглий бісквіт, ось такий він виходить, мені подобається що він вже сам по собі виходить вологим і навіть не вимагає додаткового просочення.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Перетворюємо бісквіт в крихту.

Беремо одну велику форму або можна зробити в креманках, щоб подати порційно до святкового столу.

Кладемо на дно частину бісквітної крихти, розрівнюємо. Кладемо половину крему, найкраще це зробити за допомогою мішечка або кондитерського мішка, розподіляємо рівномірно, Тепер кладемо половину карамелі. Посипаємо горішками.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Посипаємо другою половиною крихти. Змащуємо кремом, кладемо карамель і горішки і зверху заливаємо розтопленим шоколадом з вершками. Прибираємо в холодильник, щоб десерт просочився і настоявся. Прикрашаємо за бажанням, я прикрасила тертим шоколадом.

Десерт Трайфл зі смаком «Сникерса». Ділюся рецептом

Тепер дістаємо і можна приступати до дегустації, це дуже смачно виходить.

Крем з вершків можна замінити на сметанний крем, або на будь-який Ваш улюблений крем.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: