Десертне Яблучне варення на зиму, покроковий рецепт

Яблучні часточки в цьому варенні виходять дуже смачними і щільними, красивого бурштинового кольору. Смачніші будь-яких магазинних солодощів!

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука не твердих сортів – 1 кг;
  • кориця – 1-2 палички;
  • цукор – 0.5 кг;
  • бадьян – 3 зірочки;
  • апельсиновий сік – 240 мл;
  • цедра і сік 1 лимона.

Яблучне варення: покроковий процес приготування

Яблука промиваємо і просушуємо. Стакан апельсинового соку змішуємо з цукром і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до розчинення цукру – 2 хвилини.

Видаляємо середину у яблук і ріжемо кружальцями по 1 см. До яблук додаємо сік лимона, цедру, корицю і заливаємо гарячим сиропом.

На цьому етапі ви можете залишити яблука на кілька годин, а краще – на ніч, щоб вони добре просочилися сиропом. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо.

Варимо 5 хвилин після закипання. Перемішуємо тільки 1 або 2 рази і залишаємо охолоджуватися на 6 або 8 годин.

Другий раз вариво без перемішування, просто трохи придавлюйте яблука лопаткою. Кипіння має бути інтенсивним, щоб волога випаровувалася. Варимо 5 хвилин і залишаємо на 6 – 8 годин для охолодження.

Перед третім варінням видаляємо корицю і бадьян. Час варіння залежить від того, наскільки соковитий сорт яблук ви взяли. Чим соковитіший і більше сиропу, тим довше кип’ятимо. Сироп не повинен бути дуже рідким або сильно густим. В середньому, виходить варити хвилин 7 – 8.

У стерилізовані банки варення розкладаємо гарячим, закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Десертне Яблучне варення на зиму, покроковий рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: