Ділюся рецептом дуже смачного лимонаду з цитрусових

Добрий день! Сьогодні ділюся рецептом дуже смачного Лимонаду.

Приготування просте, лимонад виходить ароматним, смачним і без гіркоти.

Необхідні продукти:

  • Лимони – 2 шт.
  • Половина апельсин
  • Цукор – 100-150 грам
  • Вода – 2 літри

Покроковий процес приготування:

Для лимонаду мені знадобиться два лимона і апельсин. Цитруси я добре помила з содою, і витерла насухо серветкою.

Тепер за допомогою дрібної терки знімаю цедру з двох лимонів і половини апельсина. Дуже важливо не зачіпати білу частину, інакше лимонад буде гірчити. Буквально знімаю трохи глянець, не доходячи до білої скоринки.

Отриману цедру з’єдную з цукром, добре перетираю. Роблю це для того щоб отримати насичений аромат лимонаду і яскравий красивий колір. Цукор додавайте до смаку, я взяла 150 грам.

Тепер жовтий цукор всипаю в теплу воду і добре перемішую, щоб цукор розчинився.

Поки я перетирала цукор з цедрою, каструля з водою грілася на плиті. Температура води приблизно 40 градусів.

Воду я використовують не кип’ячену, а просто фільтровану, яку ми зазвичай п’ємо.

Далі в каструлю вичавлюю сік з двох лимонів і половини апельсина.

Для того щоб сік легко було вичавлювати, я лимони трохи катаю по столу, при цьому злегка притискаю.

Ще раз добре перемішую, попробую на солодкість, накриваю каструлю кришкою і прибираю лимонад в холодильник, щоб він добре охолов і настоявся. Приблизно через п’ять годин лимонад можна пробувати! Проціджую лимонад через дрібне сито або марлю.

Виходить дуже смачний напій, ніякої гіркоти, тільки приємний смак і аромат! Дуже добре втамовує спрагу, то що потрібно в спеку!

Кількість цукру регулюйте на свій смак, буває попадаються лимони не надто кислі, в цьому випадки і цукру можна класти менше.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: