Ділюся рецептом засолювання скумбрії

Сьогодні хочу поділиться рецептом засолу скумбрії.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 / 2ст.л.
  • Лавровий лист – 2-3шт.
  • Зелень кропу – за смаком

Для заливки:

  • Вода – 200 мл.
  • Оцет 9% – 40-80 мл.
  • Соняшникова олія – 80мл.
  • Чорний перець – за смаком

Скумбрію помиємо, відріжемо голову і хвіст, прибираємо нутрощі, розрізаємо на порційні шматочки.

Ділюся рецептом засолювання скумбрії

Краще вибирати жирнішу. 2 цибулини порізати півкільцями. У мисці змішаємо 2 ст.л. солі і половину ст.л. цукру на 2 рибки.

В одному миску вливаємо 200 мл холодної кип’яченої води, вливаємо 80 мл олії і 80 мл 9% оцту, чорний перець.

Ділюся рецептом засолювання скумбрії

Беремо відповідний посуд. Можна взяти банку. Кладемо шар риби, посипаємо сіллю з цукром, цибулею, далі шар риби, посипаємо сіллю з цукром і цибулею. Так продовжуємо чергувати.

Ділюся рецептом засолювання скумбрії

Зверху посипаємо нарізаним зеленим кропом, кладемо лавровий лист і заливаємо заливкою. Закриваємо і прибираємо в холодильник. Через 5 годин, така рибка вже готова. Я залишаю на ніч, а на наступний день подаю до столу.

Рибка виходить малосольна з легкою кислинкою. Це дуже смачно.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: