Якщо ви не любите робити овочеві котлети з борошном, пропоную вам дієтичний, але дуже ситний варіант – з вівсяними пластівцями. Котлетки виходять дуже ніжними, соковитими, якщо додаcте свої улюблені спеції ще й ароматними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кабачок, 400 г;
- морква, 1 шт;
- часник, 1 зуб.;
- яйця, 2 шт.;
- вівсяні пластівці, 120 г;
- зелень за смаком;
- сіль, перець, спеції, ароматні трави.
Процес приготування
Кабачки краще вибирайте молоді, щоб насіння не було грубим і овоч не виділяв занадто багато соку.
Натираємо його на великій тертці. Моркву натираємо на середній тертці та змішуємо з кабачковою масою.
Натираємо часник, нарізаємо дрібно кріп і петрушку, додаємо в овочі.
Розбиваємо яйця, солимо і перчимо, всипаємо спеції та ароматні трави – провансальські чи італійські.
Всипаємо вівсяні пластівці та перемішуємо. Через 30 хвилин ще раз перемішуємо та залишаємо ще на 20 – 30 хвилин.
Якщо ви бачите, що маса рідка, можна додати ще трохи пластівців.
Розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо масу і обсмажуємо котлетки на середньому вогні до рум’яності.
Викладаємо на паперові рушники і потім складаємо на тарілку.
До таких ніжних і дуже смачних котлеток, зробіть соус із майонезу, часнику та солодкої паприки або з кропом та часником.