Домашні булочки «Ніжні» – рецепт. Дуже легко готуються!

Смачні, ніжні булочки. Часто печу їх до чаю, або замість хліба. Дуже легко готуються!

Іноді присипаю корицею, або кунжутом, подобаються в будь-якому вигляді!

Складові

  • 300 г борошна
  • 135 мл молока
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. сухих дріжджів (або 12 г свіжих)
  • 30 + 30 г вершкового масла

Домашні булочки Ніжні – покроковий рецепт приготування

Підігріти половину молока, розвести дріжджі і ложку цукру.

Підігріти другу частину молока, розтопити в ньому 30 г масла, другу ложку цукру, потім додати яйце розбовтати.

Просіяти борошно з сіллю в миску, зробити поглиблення, в серединку влити молоко з яйцем і почати замішувати тісто.

Потім влити молоко з дріжджами, добре вимісити тісто, покрити миску плівкою і поставити в тепло на 1,5-2 години, поки тісто не збільшиться вдвічі.

Помісити трохи підняте тісто і розкачати на посипаний борошном стіл в прямокутник 20х40 см.

Так як я робила потрійну норму тіста, тому я розділила його на 3 частини, а потім кожну розкачувала в прямокутник. Потім тісто я змащую розтопленим маслом.

Змастити прямокутники розтопленим маслом, скачати нещільно в рулетики по вузькій стороні і викласти один за іншим, злегка внахлест на покрите папером деко (можна і не стелити).

Дати вистоятись булочкам приблизно 30 хвилин, потім змастити їх зверху розтопленим маслом.

Випікати при 180С 25 хвилин. Остудити на деку, покривши рушником, щоб булочки залишилися м’якими. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: