Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Рецепт універсальний, можна приготувати такі ж ковбаски з яловичини або, наприклад, з курки. Все дуже просто і мега смачно. За основу спецій в цей раз я взяв суміш для краківської.

Склад пишу з розрахунку на 1 кг м’яса

  • Свинячий окіст, підійде лопатка, грудинка і т.д. бажано співвідношення м’ясо / жир 80/20, але у мене м’ясо було майже без жиру.
  • Сир твердий, підійде будь-який, я взяв маасдам, він має цікавий смак і аромат. – 100 гр.
  • Вода льодяна 100 мл.
  • Сіль 22 гр. з них 11 грам звичайної солі 11 грам нітритної солі (вміст нітриту 0,5%).
  • Спеції: перець чорний, перець духмяний по 1 гр.,
  • Часник гранульований 2 гр.,
  • Цукор 1,5 гр.
  • Набивав в свинячу череву калібр 38/40

Посол. Я солив м’ясо заздалегідь, просто порізав окіст тонкими пластами, додав сіль, добре перемішав і залишив в холодильнику на 3 дні.

Для фаршу використовував найбільшу решітки м’ясорубки (8 мм). Сир порізав кубиком приблизно 5 * 5 мм. Череву підготував за інструкцією (простіше кажучи промив в теплій воді).

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Спочатку в фарш додав всі спеції, цукор і воду. Перемішував приблизно 5 хвилин, фарш став дуже липким і тягучим.

Потім вмішуємо в фарш сир.

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Набивав за допомогою мого маленького ковбасного шприца, річ добра, але більше 2 кг м’яса набивати замучишся, так що або великий шприц, або за допомогою м’ясорубки, вирішуйте самі.

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Після набивання, підвісив на кухні на 2 години, щоб поверхня ковбасок висохла.

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Коптив протягом 1 години, щільним димом при температурі 40 градусів. Для зручності в коптильну шафу я поставив звичайну плитку і вмонтував градусник в дверцята.

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Після копчення провів термообробку в духовці. Тут все просто – розігріваємо духовку до 90 градусів, відправляємо туди ковбасу і чекаємо поки ковбаска прогріється до 70 градусів всередині, без термометра звичайно не обійтися.

Домашні копчені ковбаски зі свинини з сиром

Після термообробки, залишив ковбаски в холоді на ніч. Результатом дуже задоволений. Якби мене хто небудь пригостив такою ковбасою, я б не повірив, що це приготовлено своїми руками “на коліні”. Обов’язково спробуйте! Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: