Домашні маринади для м’яса і риби: найпростіші і швидкі рецепти

Не секрет, що для приготування ніжного, соковитого, ароматного і смачного м’яса його потрібно замаринувати.

Домашній маринад для м’яса і риби також є способом позбавлення від мікробів і навіть паразитів, які можуть перебувати в сирому продукті. Особливі складові маринаду борються з прихованою загрозою і надають нові нотки смаку. Але справа в тому, що з подібним завданням справляється далеко не всякий маринад, а лише дійсно добрий.

Ми підібрали для вас 10 кращих сумішей для маринування м’яса і риби. Перевіряйте інгредієнти, вибирайте, готуйте і насолоджуйтеся.

10 рецептів домашніх маринадів

Як замаринувати м’ясо і рибу? Для всіх рецептів (за винятком маринаду «Теріякі») інструкція однакова. Змішайте складові, залийте сумішшю продукт мінімум на 2 години, а максимум на 2 дні, а після готуйте в духовці, на грилі або шампурах.

Маринад «Грецький» для риби, морепродуктів і шашлику

Складові

  • 2 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 0,25 скл. соку лимона
  • 1 ч. л. сухого орегано

Маринад «Каліфорнія» для птиці і м’яса

Складові

  • 4 зуб. часнику
  • 0,5 скл. гірчиці
  • 0,5 скл. вустерського соусу
  • 1 скл. соку лимона
  • 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1,5 скл. соєвого соусу
  • 2 скл. маслинової олії

Маринад з розмарином і лимонним соком для яловичини і свинини

Складові

  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 скл. маслинової олії
  • 0,25 скл. свіжого розмарину
  • 2 ч. л. солі
  • сік трьох лимонів

Кавовий маринад для свинини, качки і стейка

Складові

  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 скл. міцної кави
  • 1,5 ч. л. очеретяного цукру

Маринад «Корейський» для шашлику

Складові

  • 1 скл. води
  • 1 скл. цукру
  • 1 скл. соєвого соусу
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. цибулевого порошку

Маринад «Теріякі» для свинини, яловичини та птиці

Складові

  • 1 скл. холодної води
  • 0,25 скл. соусу теріякі
  • 0,5 скл. соєвого соусу
  • 1 ч. л. меду
  • 0,25 ч. л. часникового порошку
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 5 ч. л. тростинного цукру
  • 0,5 ч. л. меленого імбиру

Всі інгредієнти, крім крохмалю, потрібно змішати і підігрівати на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Крохмаль розведіть в 0,25 скл. холодної води, а потім додайте в підігрітий маринад в кілька підходів. Остудіть і залийте сумішшю м’ясо.

Маринад для морепродуктів

Складові

  • 0,25 скл. лимонного соку
  • 0,5 скл. соєвого соусу
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 2 ч. л. очеретяного цукру

Маринад з лаймом для баранини, яловичини та птиці

Складові

  • 0,5 пуч. кінзи
  • 2 скл. соку лайма
  • 2 зуб. часнику
  • 3 шт. цибулі-шалот
  • 1 стручок гострого перцю чилі
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю
  • сіль за смаком

Маринад для всіх видів м’яса

Складові

  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю
  • 0,25 ч. л. солі

Маринад «Азіатський» для риби і морепродуктів

Складові

  • 1 зуб. часнику
  • 2 шт. цибулі-шалот
  • 0,4 л яблучного оцту
  • 4 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

В процесі маринування м’ясо і рибу потрібно тримати в холодильнику в скляному контейнері. Використовувати маринад повторно не варто, адже він вже контактував з одним сирим продуктом. Розкажіть нам, які продукти ви зазвичай використовуєте для підготовки м’яса і риби до процесу приготування? Можливо, ви знаєте рецепти так званих швидких маринадів, які готують продукт за якихось 20-30 хвилин? Діліться своїми рецептами нижче, а нашу добірку додайте в закладки.

Домашні маринади для м'яса і риби: найпростіші і швидкі рецепти

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: