Цей рецепт наші рідні і знайомі прозвали “котлетами з секретним інгредієнтом”. Весь секрет цих соковитих домашніх котлет в трьох видах м’яса. Це яловичина, курка і індичі серця в рівних частках. Такий склад припав до смаку і мені і всій моїй родині.
Повинна зауважити, що смачні і соковиті котлети виходять не завжди і не у всіх. М’ясо необхідно позбавити від плівок і жил. Для розм’якшення м’ясного фаршу можна використовувати хліб, овочі, сир, але не більше 20% від загальної ваги. Щоб котлети добре ліпилися і були соковитими, потрібно додавати воду або молоко. Яйця в фарш я майже ніколи не додаю, котлети і так відмінно тримають форму, а яєчний білок робить їх жорсткішими.
Необхідні продукти
- яловичина – 600 г
- курка – 600 г
- індичі серця – 600 г
- цибуля ріпчаста – 200 г
- білий хліб – 100 г
- молоко або вода – 200 мл
- сіль – 20 г
- мелений коріандр – ½ ч.л.
- перець за смаком
Соковиті котлети, покроковий процес приготування
Замочити сухарі в молоці або воді.
Нарізати м’ясо і цибулю під м’ясорубку і пропустити разом з сухарями через середню решітку.
Додати в нього сіль, перець і коріандр.
Фарш добре перемішати, якщо він густий, додати трохи води.
Прибрати фарш в холодильник на 40 хвилин.
Після цього сформувати котлети. Їх можна смажити, готувати на пару або запікати в духовці.
Якщо, завдяки щасливому випадку, котлет вийшло більше ніж потрібно на даний момент, їх можна заморозити і ви отримаєте відмінний напівфабрикат.
Для панірування підійдуть сухарі або борошно.
Обсмажити котлети з обох сторін на середньому нагріві до рум’яної скоринки.