Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Цей рецепт наші рідні і знайомі прозвали “котлетами з секретним інгредієнтом”. Весь секрет цих соковитих домашніх котлет в трьох видах м’яса. Це яловичина, курка і індичі серця в рівних частках. Такий склад припав до смаку і мені і всій моїй родині.

Повинна зауважити, що смачні і соковиті котлети виходять не завжди і не у всіх. М’ясо необхідно позбавити від плівок і жил. Для розм’якшення м’ясного фаршу можна використовувати хліб, овочі, сир, але не більше 20% від загальної ваги. Щоб котлети добре ліпилися і були соковитими, потрібно додавати воду або молоко. Яйця в фарш я майже ніколи не додаю, котлети і так відмінно тримають форму, а яєчний білок робить їх жорсткішими.

Необхідні продукти

  • яловичина – 600 г
  • курка – 600 г
  • індичі серця – 600 г
  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • білий хліб – 100 г
  • молоко або вода – 200 мл
  • сіль – 20 г
  • мелений коріандр – ½ ч.л.
  • перець за смаком

Соковиті котлети, покроковий процес приготування

Замочити сухарі в молоці або воді.

Нарізати м’ясо і цибулю під м’ясорубку і пропустити разом з сухарями через середню решітку.

Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Додати в нього сіль, перець і коріандр.

Фарш добре перемішати, якщо він густий, додати трохи води.

Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Прибрати фарш в холодильник на 40 хвилин.

Після цього сформувати котлети. Їх можна смажити, готувати на пару або запікати в духовці.

Якщо, завдяки щасливому випадку, котлет вийшло більше ніж потрібно на даний момент, їх можна заморозити і ви отримаєте відмінний напівфабрикат.

Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Для панірування підійдуть сухарі або борошно.

Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Обсмажити котлети з обох сторін на середньому нагріві до рум’яної скоринки.

Домашні соковиті котлети за сімейним рецептом

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: