Домашнє згущене молоко: розповім, як приготувати згущене молоко швидко

Згущене молоко – улюблені ласощі багатьох ласунів. Ми любимо його ще з дитинства, коли їли з млинцями, оладками або просто ложками з банки. Але раніше згущене молоко було натуральним – без шкідливих для організму добавок, підсолоджувачів і консервантів. Однак зробити такий продукт можна вдома.

Продукти:

  • Цукрова пудра (магазинна) – 500 гр
  • Молоко коров’яче (не тривалого зберігання) – 350-400 мл
  • Масло вершкове – 40 гр

Як приготувати згущене молоко:

1. Нам знадобиться каструля з високими стінками, для того щоб наше молоко при закипанні не втекло. Вливаємо в каструлю молоко, додаємо вершкове масло і просіяну цукрову пудру.

2. Ставимо каструлю на повільний вогонь. Помішуючи доводимо до повного розчинення масла і пудри, після чого переставляємо на середній вогонь і доводимо до кипіння, як тільки закипить, постійно помішуючи варимо протягом 10 хвилин. Довше варити не потрібно.

3. Виливаємо в баночку, або в невеликий керамічний молочник, в якому будете подавати на стіл. Деякий час охолоджуємо, а потім можна поставити до ранку в холодильник.

Якщо вам здасться згущене молоко рідкуватим – це нормально. Після охолодження воно ще трохи загусне.

Порада: цукрову пудру краще купити в магазині, так як в ній міститься крохмаль, який сприяє загустінню.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: