Рідина після варіння бобових називається аквафаба. Сюди ж відносяться рідини від консервованого горошку і квасолі. Вони чудові тим, що володіють деякими білковими властивостями, зокрема, гарним піноутворенням. Це дозволяє на їх основі робити смачний пісний майонез без яєць.
Необхідні продукти:
- 100 г аквафаба
- 600 г соняшникова олія (кількість олії можна зменшити до 200 мл, але регулюйте сіль, цукор, гірчицю, лимонний сік)
- 1 ч.л. без верху сіль
- 1 ч.л. з верхом цукор
- 1 ч.л. гостра гірчиця
- 1 ст.л. лимонний сік
Дуже важливо щоб при приготуванні всі продукти були однакової температури.
Покроковий процес приготування:
В даному рецепті я використовую рідину від консервованого горошку.
Щоб майонез виходив завжди, продукти повинні бути однакової кімнатної температури.
Додати в аквафабу сіль і цукор і збити до гарної світлої піни.
Не припиняючи збивання, тонкою цівкою влити олію.
Додати гірчицю, лимонний сік. На цьому майонез готовий.
За бажанням, смак майонезу можна змінити додаванням часнику або помідорів, попередньо подрібнених блендером.