Дріжджове тісто за 10 хвилин: ідеальне для пиріжків з начинкою

Пропонуємо вам рецепт повноцінного дріжджового тіста, з якого можна відразу формувати і випікати або смажити все, що завгодно. Абсолютно не відрізняється від тіста, приготованого звичайним способом. Дріжджі можна використовувати як сирі, так і сухі. Цей рецепт не раз вас виручить! Ось побачите! І нічого незвичайного – звичайне дріжджове тісто за 10 хвилин!

Склад продуктів

  • дріжджі – 30 грам сирих або 10 грам сухих,
  • тепла вода – 200 мілілітрів,
  • гаряча вода (кип’яток) – 200 мілілітрів,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • цукровий пісок – 1 столова ложка,
  • рослинна олія без запаху – 3 столових ложки,
  • пшеничне борошно – 550 грам + 100 грам (на розкочування тіста).

Дріжджове тісто за 10 хвилин: покроковий процес приготування

У розкришені сирі дріжджі додати цукор, теплу воду (температура води приблизно 38 градусів). Можна використовувати і сухі дріжджі, свіжі і хорошої якості.

Гарненько розмішуємо, до розчинення дріжджів і цукру, і відставляємо в сторону.

Тим часом, в миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо в неї сіль і робимо вирву. У вирву виливаємо дріжджову суміш, рослинну олію і розмішуємо.

Тут же робимо невелике заглиблення і вливаємо в нього кип’яток, вимішуємо.

Потім викладаємо тісто на стіл, посипаний попередньо борошном. Продовжуємо вимішувати тісто вже на столі.

Накриваємо грудку тіста плівкою на 5 хвилин, щоб дати йому «відпочити». Все, тісто готове!

Це дріжджове тісто, зроблене лише за 10 хвилин, можна використовувати і для смаження, і для випікання в духовці. Обсмажувати можна у фритюрі або просто в рослинній олії з обох сторін. Пиріжки виходять м’які, пухнасті.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: