Дріжджове тісто за півгодини разом з “підйомом”

Це тісто дійсно підходило у мене рівно 25 хвилин. Правда дріжджі я заздалегідь активувала, і на це пішло хвилин 10. Тому, я вважаю, що такий метод дуже прискорює процес приготування дріжджового тіста. Та й сам рецепт тіста мені дуже подобається. Тісто по ньому виходить повітряне, пухнасте і не сухе.

Необхідні продукти:

  • 1 стакан теплого молока (200 гр)
  • 0,5 стакана теплої кип’яченої води (100 гр)
  • 1 ч ложка без верху солі
  • 1 ст ложка цукру
  • 0,5 стакана рослинного олії (80 гр)
  • 25 гр свіжих дріжджів або 1 пакетик сухих дріжджів (7 гр)
  • 3, 5 стакана просіяного борошна (550 гр)

Покроковий процес приготування:

У миску, де будемо замішувати тісто, виливаємо тепле молоко, воду, викладаємо дріжджі, висипаємо сіль, цукор і розмішуємо до розчинення дріжджів.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

Додаємо трохи просіяного борошна, щоб вийшло тісто як на оладки.

Накриваємо цю опару рушником і прибираємо в тепле місце підійти. Я рекомендую навіть сухі дріжджі активувати таким способом тим самим перевірити їх на якість. У мене опара підходила близько 10 хвилин.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

Тепер виливаємо в миску з опарою олію, розмішуємо.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

Додаємо просіяне борошно. Прямо в мисці замішуємо м’яке, липнуче до рук тісто. Довго тісто я не вимішувала, буквально одну – дві хвилини.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

Тепер викладаємо тісто в щільний целофановий пакет і зав’язуємо так, щоб було місце для підйому тіста. Для підстраховки я викладаю тісто в ще один пакет.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

Наливаємо у велику каструлю теплу воду (t – 40 °). Її температуру так само можна визначити на лікоть або зап’ясті – вода повинна бути комфортно теплою.

Опускаємо пакет з тістом в цю каструлю і накриваємо кришкою.

Моє тісто підходило рівно 25 хвилин. Подивіться, як воно підняло кришку.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

І подивіться як воно само добре підійшло.

Тепер викладаємо тісто на робочу поверхню, обминаємо і робимо що запланували.

Дріжджове тісто за півгодини разом з "підйомом"

З цим тістом легко і приємно працювати, а випічка виходить смачна, повітряна і ніжна.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: