Дуже смачна баклажанная ікра з помідорами: закриваємо на зиму

Любителі ікри зможуть по достоїнству оцінити цей чудовий рецепт. Дуже смачна баклажанная ікра з помідорами, ароматна і густа, нагадає вам про літо зимовими вечорами.

Готується вона з запечених овочів, томатного пюре і зелені: просто, легко, хоч і не дуже швидко. Додаткова стерилізація не буде потрібно, достатньо просто добре помити банки і підготувати їх. Ароматна томатна маса з шматочками запечених баклажанів і перців, з листочками базиліка – це неймовірно смачна і ситна страва. У моїй родині її їдять з усіма стравами, а найчастіше просто намазують на шматочок хліба. Сподіваюся, що вам цей рецепт теж припаде до смаку.

Склад продуктів

  • один кілограм баклажанів;
  • п’ять болгарських перців;
  • два кілограми стиглих соковитих помідорів;
  • 8 зубчиків часнику (або за смаком);
  • трохи базиліка, кропу і петрушки;
  • одна столова ложка цукру;
  • одна столова ложка з гіркою солі;
  • одна столова ложка 9% оцту;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • 50 мілілітрів рослинної олії.

Баклажанова ікра з помідорами: покроковий процес приготування

Баклажани і болгарський перець промиваємо, обсушуємо і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Відправляємо деко в духовку, розігріту до 140 градусів, на півтори години. Стиглі помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжки і розрізаємо вздовж на 4 частини.

Підготовлені помідори пропускаємо через м’ясорубку. Якщо не хочете, щоб траплялися насіння й шкірка, скористайтеся соковижималкою (такою, що залишає м’якоть і відокремлює все непотрібне).

Помідори перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту, включаємо середній нагрів. Після того, як маса закипить, зменшуємо нагрів і варимо 30-35 хвилин.

Очищені зубчики часнику дрібно нарізаємо ножем. Запечені баклажани і перці дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути, очищаємо від шкірки і всього зайвого.

У баклажанів прибираємо насіння, а м’якоть нарізаємо маленькими кубиками. Очищені від насіння перці теж нарізаємо дуже дрібно.

Відправляємо м’якоть баклажанів і перців в томатну масу, розмішуємо, варимо після закипання ще 20 хвилин.

Кілька листочків базиліка (у мене він фіолетового кольору) нарізаємо невеликими шматочками.

Після того, як пройде 20 хвилин, в каструлю з овочами додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець, часник і подрібнений кріп.

Вливаємо олію, додаємо базилік і оцет, розмішуємо.

Даємо покипіти ще одну хвилину – і можна розкладати по стерилізованих банках.

Банки закатуємо, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Дуже смачна баклажанная ікра з помідорами відмінно зберігається в умовах міської квартири, в сухому темному місці.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: