Дуже смачна капуста по-грузинськи: покроковий рецепт

У міру гостра, соковита і хрустка капуста – справжня вітамінна бомба. Приготувати цю страву зовсім не складно, важливо слідувати рецепту і не використовувати нічого зайвого в інгредієнтах. Результат вам дуже сподобається!

Складові:

  • капуста білокачанна 3 кг;
  • буряк 1,5 кг;
  • перець червоний пекучий 3 шт .;
  • часник (головки) 2 шт .;
  • селера листова 2 пучка;
  • сіль 3 ст. ложки;
  • вода 2 літра.

Рецепт приготування:

Для приготування цієї капусти краще вибрати невеликі качани капусти та яскравий буряк.

Приготувати розсіл. Для цього закип’ятити воду і додати в неї сіль. Повністю остудити.

Капусту нарізати невеликими шматочками разом з качаном. Чим дрібніше вийдуть шматочки, тим яскравіше забарвиться капуста, але дуже дрібно нарізати не варто.

Буряк нарізати тонкими кружечками.

Часник очистити і розрізати на 2-3 частини.

Пекучий перець очистити і нарізати кільцями.

У глибоку ємність для солінь викласти шарами буряк і капусту. Посипати все часником і пекучим перцем. Покласти в ємність листи м’ятої селери.

Залити холодним розсолом, так, щоб він повністю покривав капусту, і залишити мінімум на три, але краще на п’ять днів.

Капусту подавати як закуску до будь-якого м’яса, картоплі, каш і т.п. Смачного.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: