У рецепті мало інгредієнтів, але пиріг виходить дуже смачним, повітряним, з яскравим яблучним смаком та ароматом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- цукор і борошно – по 270 г;
- розпушувач – 1 пакетик;
- масло вершкове або якісний маргарин – 250 г;
- яблука великі – 3-4 шт.
Процес приготування
Яйця збиваємо до пишності. Додаємо цукор і збиваємо масу до стійкої густоти.
Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо, вливаємо в масу і збиваємо міксером до однорідності.
Всипаємо розпушувач, збиваємо.
Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, збиваємо кожен раз дуже добре.
Порада: в тісто ви можете за смаком додати цедру лимона або ванілін, будь-який інший ароматизатор.
Яблука чистимо від шкірки, ріжемо шматочками і додаємо в тісто.
Добре вимішуємо, щоб шматочки яблук повністю вкрилися тістом.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і випікаємо до готовності. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Охолоджуємо шарлотку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.