Дуже смачні булочки з цукром, мама навчила їх випікати

Булочки з цукром – це один з найулюбленіших перекусів, який ми купуємо в магазинах. Пропонуємо рецепт домашніх булочок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • молоко – 100 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • вода – 100 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ст.л, або живі дріжджі – 15 г;
  • олія рослинна – 90 мл;
  • ванільний цукор – 15 г;
  • цукор – 4 ст.л;
  • сіль – щіпка;
  • цукор для посипання булочок – 0.5 склянки;
  • кориця – 1 ч.л;
  • пудра;
  • олія рослинна для змазування здоби – 50 мл.

Змішуємо воду з теплим молоком, додаємо цукор, дріжджі і рослинну олію, все добре перемішуємо.

Збиваємо яйце з сіллю, додаємо ванілін, все добре змішуємо і вливаємо цю масу до дріжджової.

Просіваємо борошно і порційно додаємо в тісто, добре все вимішуючи. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Робочу поверхню присипаємо борошном, ділимо тісто на 15 – 20 частин і кожну розкатуємо в коржик. Змащуємо їх рослинною олією, потім всю поверхню посипаємо корицею, перемішаною з цукром.

В середині коржа робимо надріз і звертаємо тісто в конус.

Деко змащуємо рослинною олією і викладаємо булочки, залишаємо на 30 хвилин. Змащуємо тісто збитим яйцем або чаєм з цукром.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо здобу 30 – 40 хвилин. Якщо у вас духовка не дуже добре регулюється, накрийте булочки пергаментом, щоб вони не підгоріли.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: