Дуже смачні мариновані баклажани з часником й горіхами

Закрутки з баклажанами користуються популярністю завжди. Існує безліч різних рецептів. Ми вам пропонуємо зробити незрівнянну баклажанову закуску з часником і горіхами. Виходить вона пряної, помірно гострою і має пікантний смак. Спробувавши таку смакоту одного разу, вона обов’язково стане вашим фаворитом.

Потрібні інгредієнти

  • півтора кг баклажанів
  • 200 гр грецьких горіхів
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 перець чилі
  • 150 мл соняшникової олії
  • 1 пучок петрушки
  • 3 столові ложки оцту
  • 3 столові ложки солі

Мариновані баклажани, покроковий процес приготування

В першу чергу нарізаємо баклажани кружечками. Товщина повинна бути 3-4 мм. Розміщуємо їх в окрему ємність і посипаємо 1 столовою ложкою солі. Перемішуємо і залишаємо в такому вигляді на одну годину.

Після закінчення потрібного часу промиваємо їх і віджимаємо. Потім відправляємо на розігріту сковороду обжарюватися з двома столовими ложками олії.

Тепер в чашу блендера відправляємо перець чилі, горіхи, зелень і часник. Подрібнюємо все. Можете пропустити ці інгредієнти через м’ясорубку.

Після чого додаємо в цю масу оцет, масло, що залишилося, і сіль. Добре все перемішуємо.

В простерилізовані банки укладаємо шарами баклажани і підготовлену масу.

Потім прикриваємо їх кришками і поміщаємо в каструлю з водою. Стерилізуємо 15 хвилин. Якщо у вас баночки об’ємом 0,5 л, то цей процес займе 20 хвилин.

Після закінчення потрібного часу закатуємо кришками.

Дуже смачні мариновані баклажани з часником й горіхами

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: