Гарбуз – найкорисніший овоч. Він зберігає здоров’я і зміцнює імунітет. Всі вчені вже давно визнали користь цього чудового продукту. І рекомендують вживати його в сезон в великих кількостях. А господині беруть цю пораду і що тільки не готують з гарбуза. Його запікають, парять, тушкують. З нього роблять коржики і пиріжки.
Але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ніжний супчик з гарбуза. Ваші родичі будуть в захваті від такого чудового обіду.
Необхідні продукти
- 500 грам гарбуза
- 60 грам моркви
- 130 грам цибулі
- 2 зубчики часнику
- 400 грам картоплі
- 90 грам плавленого сирка
- 1,5 літра води
- сіль, перець за смаком
- пів чайної ложки паприки
- щіпка куркуму
- 30 грам вершкового масла
- сухарики, зелень за бажанням
Покроковий процес приготування гарбузового супу
Моркву очищаємо і натираємо на тертці. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиком. Очищений гарбуз нарізаємо кубиками.
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і кладемо картопля з гарбузом. Варимо овочі до готовності (20 хвилин).
На сковороду кладемо вершкове масло і кладемо моркву з цибулею. Тушкуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
У готовий гарбуз додаємо зажарку, сіль і перець за смаком. А також паприку і куркуму. Все перемішуємо.
Сир нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в суп, перемішуємо, проварюємо 5-7 хвилин і вимикаємо.
У готовий суп додаємо часник, пропущений через прес. І перемелює блендером до стану пюре. А потім подаємо до столу.