Дуже смачний яблучний штрудель. Простий і швидкий рецепт!

Яблучні штруделя – це одні з найсмачніших і улюблених видів здоби з начинкою зі свіжих яблук. Пропонуємо простий, швидкий рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 2.5-3 склянки;
  • вода – 1 стакан;
  • олія рослинна – 30 г;
  • сіль – щіпка;
  • оцет яблучний – 20 г.

Для начинки необхідно:

  • яблука середні – 4 шт;
  • лимон – 1 шт;
  • масло вершкове – 80 г;
  • сухарі панірувальні – 2 – 3 ст.л;
  • цукор – 100 г;
  • кориця на смак.
  • трохи ізюму

Яблучний штрудель: покроковий процес приготування

Просіваємо борошно в гірку, робимо поглиблення і вливаємо теплу воду, рослинну олію і оцет, сипем сіль.

Вимішуємо тісто, додаючи борошно. Тісто має бути еластичним і м’яким, не липким. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо в теплому місці.

Ізюм промиваємо і заливаємо гарячою водою на 15 хвилин. Сухарі панірувальні обсмажуємо на вершковому маслі.

Яблука ріжемо кубиками, видаливши серцевину, лимон вичавлюємо і змішуємо сік з яблучними шматочками, додаємо корицю, панірувальні сухарі і родзинки.

Ділимо тісто на 2 частини. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкатуємо кожну частину тіста в тонкий пласт, потім змащуємо руки маслом і трохи розтягуємо тісто. Чим воно тонше виходить, тим смачніше і хрустке буде корочка.

Викладаємо начинку і звертаємо тісто рулетом, защипуємо края.

Деко застеляємо пергаментом, кладемо рулети і змащуємо їх розм’якшеним вершковим маслом.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин. Готову випічку можна присипати цукровою пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: