Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Пиріг готується дуже просто, зате результат радує шлунок! Випічка виходить дуже смачною, ніжною і ситною. Такий пиріг можна приготувати навіть на вечерю, і сім’я не залишиться голодною.

Для тіста потрібно взяти:

  • 200 мл кефіру;
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Одну чайну ложку соди без верхівки;
  • Одну чайну ложка цукру;
  • 250 г борошна;
  • 40 мл рафінованої соняшникової олії.

Для начинки потрібно взяти:

  • Сир твердий – 200 г;
  • Картоплю очищену – 300 г;
  • Перчик в залежності від смаку.

Як приготувати пиріг

Очистіть картоплю від шкірки, помийте і складіть в каструлю. Налийте води, посоліть і поставте варитися.

У цей час можна зайнятися тістом. Борошно з’єднайте з содою і розмішайте.

В інший посуд налийте кефір, олію, всипте в цю суміш сіль, цукор і розмішайте.

Додайте поступово в рідку суміш борошно з содою і вимісіть тісто, яке повинно вийти еластичним і не липким, може тільки крапельку. Може знадобиться ще 20-30 г борошна додатково. Готове тісто залиште, щоб відпочило і займіться начинкою.

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Картопля готова і потрібно злити воду. Розімніть її в пюре і змішайте з грубо натертим сиром. Додайте перцю і перемішайте. З начинкою розібралися!

Найкраще брати майже рівну пропорцію тіста і начинки – 500 г до 550 г. Так ви отримаєте багато начинки, але при цьому буде відчуватися тісто, адже це теж важливо для пирога.

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Використовуйте при роботі з тістом килимок з силікону розміром 30 на 40 сантиметрів, так буде зручніше формувати пиріг. Килимок дуже зручний, оскільки тісто на ньому не ковзає, його не треба змащувати олією, нічого не липне до нього і миється він просто.

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Тісто обваляйте в борошні і зробіть з нього коло, посипавши при необхідності руки борошном. До центру викладіть начинку.

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Тісто защипніть так, немов збираєте в мішок. Переверніть і розімніть руками в круглу форму, діаметр якої буде приблизно 30 сантиметрів.

Перекладіть пиріг на деко і змастіть сумішшю жовтка + молока. В середині пирога зробіть надріз.

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Нагрійте духовку до максимальної температури і помістіть пиріг. Я завжди його готую при 220 градусах 10 хвилин.

Подавайте в теплому стані, адже сир повинен тягнутися, але і холодний він теж дуже смачний!

Дуже смачний пиріг, не відтягнути від нього за вуха. А потрібно лише трохи кефіру і борошна

Начинка для пирога може бути інша, наприклад, м’ясний фарш, шампіньйони, смажені з цибулею, курочка з помідорами і сиром, тушкована капуста і навіть риба. Люблю цей пиріг за його швидкість в приготуванні – всього 10 хвилин і можна насолоджуватися!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: