Дуже цікава закуска з помідорів і болгарського перцю

Помідорчики, приготовані за цим рецептом, виходять ароматні, соковиті і трохи пікантні. Вони чудово підійдуть в якості закуски до святкового або повсякденного столу. Приємний маринад робить їх особливо смачними і ніжними. Вам обов’язково припаде до смаку ця проста і невибаглива закуска.

Необхідні продукти

  • 2 кілограми помідорів
  • 600 грам солодкого болгарського перцю
  • 7 зубчиків часнику
  • зелень
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки солі
  • 100 мілілітрів рослинної олії
  • 80 грам 9% оцту
  • 80 грам цукру

Покроковий процес приготування закуски з помідорів та болгарського перцю

Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо шматочками і кладемо в чашу блендера. Перемелюємо його до стану пюре. Перекладаємо в глибоку миску.

Зелень промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо її до перцю.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес, додаємо до решти продуктів. Туди ж всипаємо цукор, сіль, перець, рослинну олію і оцет. Все добре перемішуємо.

Помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо кружечками.

Беремо глибоку миску, на дно кладемо заправку, потім помідори, потім знову заправку і ще шар з помідорів. Таким чином складаємо усі помідори в миску.

Зверху на помідори кладемо тарілку, злегка придавлюємо вантажем і ставимо в холодильник. Залишаємо маринуватися на 3-4 години, а потім подаємо до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: