Два приголомшливих рецепта заготовок. Вам зелену чи червону?

Такі заготовки відмінно підходять до різних страв і ви обов’язково повинні приготувати їх за цим рецептом і спробувати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • перець болгарський – 1.5 кг;
  • баклажани – 750 г;
  • гострий перець – 2 шт;
  • сіль – 1.5 ч.л;
  • цукор – 1.5 ч.л;
  • часник – 3 зубчики;
  • рослинна олія – 1 ст.л;
  • оцет винний 6% – 1 ч.л.

Овочі промиваємо, видаляємо плодоніжки. Деко застилаем пергаментом і викладаємо овочі, розрізані на 2 частини.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо овочі 30 хвилин.

Виймаємо, охолоджуємо і знімаємо шкірку, і з баклажанів, і з перцю.

Часник нарізаємо. Перець і баклажани викладаємо в чашу блендера, додаємо часник, сіль і цукор, гострий перець. Якщо ви не любите дуже гостре, тоді додавати не 2 гострих перчика, а один. Все подрібнюємо в блендері.

Ставимо на повільний вогонь і випаровуємо 20 хвилин. В кінці додаємо винний оцет.

Баночки і кришки стерилізуємо і розкладаємо соус в баночки. Зверху заливаємо рослинних олією.

Для другого соусу потрібно:

  • помідори зелені – 1 кг;
  • хрін, корінь – 50 г;
  • кріп – 50 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • часник – 50 г;
  • перець гострий – 2 шт.

З цим соусом все просто: подрібнюємо помідори, гострий перець і часник в блендері, додаємо нарізаний кріп і видавлений часник, спеції, все ретельно перемішуємо і кладемо в баночку.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: