Дивовижна куряча грудка під сметанним соусом

Дивовижна куряча грудка під сметанним соусом – про що можна ще мріяти в кінці важкого робочого дня.

Дуже смачне м’ясо стає особливим, завдяки вершковому присмаку, ніжності і соковитості, які йому дарує сметана. Легке і ароматне філе просто тане в роті, даруючи справжньою насолодою і неймовірною ніжністю. Подавати його можна з будь-яким гарніром: таке м’ясо, тільки прикрасить його. Сметанний соус – це найкраще, що можна придумати для курки.

Необхідні інгредієнти

  • 2 середні курячі грудки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3-4 столові ложки сметани;
  • 1-2 столові ложки майонезу;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • чайна ложка солодкої паприки;
  • 1-2 зубчики часнику.

Куряча грудка в сметанному соусі: покроковий процес приготування

Перш, ніж приготувати куряче філе зі сметаною, зробимо необхідні заготовки. Візьмемо цибулину, очистимо її, і розділимо головку на 4 шматки, наріжемо півкільцями.

Включаємо конфорку на слабкий вогонь, ставимо сковороду, наливаємо в неї олію. Коли воно нагріється, висипаємо нарізану цибулю.

Промиваємо грудку, нарізаємо її невеликою соломкою. Коли цибуля стане м’якою, викладаємо курячу грудку на сковороду. Обсмажуємо філе до легкого рум’яного відтінку, потім підсолюємо. Приправляємо м’ясо паприкою і гарненько перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Далі слід поперчити м’ясо, щоб воно вийшло ароматне.

Зробимо соус для м’яса зі сметани. Змішаємо кілька ложок сметани і майонезу, відправимо до курочки. Далі накриємо кришкою і кілька хвилин тушкуємо м’ясо.

Завершальний етап – це додавання часнику, який додасть пікантну нотку. Для цього нарізаємо пару зубчиків дрібними шматочками, висипаємо до м’яса, перемішуємо. Тушкуємо ще приблизно 5 хвилин, і знімаємо з вогню.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: