Пропоную приготувати курячі битки (відбивні) в цибулевій паніровці: дуже проста і швидка страва.
Биточки за цим рецептом виходять дуже соковитими і смачними. Є безліч рецептів приготування курячого філе, в моїй родині дуже люблять курячі битки. М’ясо виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Можна подавати такі відбивні з будь-яким гарніром або свіжими овочами. Замість панірувальних сухарів ми будемо використовувати ріпчасту цибулю. Смак такий, що не передати словами – треба пробувати.
Склад продуктів
- 500 грам курячого філе;
- 2-3 свіжих курячих яйця;
- дві головки ріпчастої цибулі;
- 100-150 грам пшеничного борошна для панірування;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- рафінована рослинна олія – для смаження.
Покроковий процес приготування
Куряче філе ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Відрізаємо спочатку маленьке філе, а потім велике розрізаємо на дві частини (горизонтально).
Відбиваємо їх трохи молотком або гострою стороною ножа.
Дві головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і натираємо на дрібній тертці.
Цибулю перекладаємо в миску, додаємо в нього свіжі яйця, солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо.
На плоску широку тарілку висипаємо пшеничне борошно. Сковороду ставимо на вогонь, розігріваємо її і наливаємо рослинну олію: вона повинно повністю покривати дно.
Беремо шматочок курячого філе, обвалюємо його в борошні, а потім занурюємо в суміш цибулі.
Викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох сторін: по три хвилини з кожної.