Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні – простий рецепт

Сьогодні ділюся рецептом дуже смачних булочок, раджу їх приготувати, так як рецепт дуже простий не займе багато часу, а булочки виходять дуже ніжними і смачними!

Інгредієнти для тіста:

  • Дріжджі сухі – 1 ч.л. (приблизно 5-6 гр.). Потрібно використовувати перевірені дріжджі
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Молоко (тепле) – 1 скл. (250 мл.)
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Борошно – приблизно 640 гр. може трохи менше, залежить від борошна
  • Кориця за бажанням

Начинка:

  • Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 150 гр.

Тісто розгортаємо, товщиною приблизно 0.7 мм

Покроковий процес приготування пулочок

Приготуємо начинку: вершкове масло змішаємо з цукром і крохмалем до однорідної консистенції.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Приготуємо тісто: в тепле молоко додаємо дріжджі і цукор, добре перемішуємо.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Додаємо яйця, перемішуємо.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Додаємо половину борошна і розтоплене вершкове масло, перемішуємо і додаємо борошно, що залишилося.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Робочу поверхню присипаємо борошном і замішуємо м’яке, еластичне тісто.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Розділимо тісто на 2 частини, кожну частину розкачати в прямокутник, зверху розподіляємо начинку, можна посипати корицею.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Звертаємо тісто в рулет, і нарізаємо на шматочки приблизно 3-4 см. Завдовжки.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Акуратно викладаємо булочки на деко, застелене пекарським папером. Накриваємо булочки рушником і залишимо на 1-1.5 години.

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Булочки змащуємо жовтком змішаним з 1 ст.л. молока. Температуру духовки зменшуємо, до 180-200 градусів і випікаємо булочки 15-20 хвилин.

Булочки виходять дуже пишні і смачні!

Дивовижно пухкі булочки, без зайвої метушні - простий рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: