Фарширована картопля з грибами, сиром і беконом. Просто і ситно!

Фарширована картопля, рецепт

Проста, але ситна і смачна страва, яку можна подавати на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля – 5 шт;
  • гриби – 5-6 шт;
  • бекон – 150-200 г;
  • сир – 150 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль і спеції за смаком.

Процес приготування

Добре промиваємо картоплю в шкірці і ріжемо на дві частини. Змащуємо її рослинною олією за допомогою пензлика і викладаємо у форму для запікання.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 40 хвилин.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, гриби – шматочками або пластинами.

Цибулю обсмажуємо до напівготовності, потім додаємо гриби і смажимо до готовності.

Бекон ріжемо невеликими кубиками. Додаємо бекон до грибів і трохи обсмажуємо.

Сир тремо на тертці. Якщо хочете, можна змішати два види сиру – звичайний і сулугуні, тоді в страві, сир буде тягнутися.

Виймаємо з картоплі середину так, щоб залишився цілим човник.

Картоплю, яку вийняли, розминаємо і солимо, змішуємо з цибулею, грибами і беконом і половиною сиру.

Викладаємо начинку в картопляні човники і зверху присипаємо тертим сиром.

Ставимо в духовку на 10 – 15 хвилин, поки сир не розплавиться і на стане рум’яним.

У начинку можна додати нарізану зелень і часник за смаком.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: