Фаршировані баклажани. Надійний рецепт приготування

Баклажани за цим рецептом виходять дуже смачними, квашеними саме так, як це роблять в бочках, вони довго зберігаються.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 10 шт;
  • солодкий перець, 3 шт;
  • морква, 2 шт;
  • часник, 3 головки;
  • петрушка – пучок.

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 2 л;
  • сіль і цукор по 2.5 ст.л;
  • оцет 9%, 3 ст.л;
  • олія соняшникова, 5 ст.л;
  • перець горошок, 10 шт;
  • лавровий лист, 3 шт.

Процес приготування

Морква натираємо на грубій терці, а болгарський перець ріжемо соломкою.

Часник дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес. Зелень також дрібно нарізаємо.

Змішуємо всі перераховані інгредієнти і залишаємо на 1.5 години.

Баклажани розрізаємо вздовж – робимо надріз, в який і будемо укладати начинку.

Баклажани відварюємо в підсоленій воді, виймаємо і кладемо під прес, щоб стекла вся рідина.

Фаршируємо баклажани начинкою, щільно укладаємо в банки.

Змішуємо з водою всі інгредієнти для маринаду, доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин і гарячим розливаємо по банках.

Закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до охолодження.

Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: