Фаршировані баклажани по-новому, покроковий рецепт

Любителям баклажанів, пропонуємо приготувати дуже смачну і ситну страву. За результат не сумнівайтеся – сподобається всім!

Продукти:

  • Середні баклажани – 4 шт
  • Рис – 0,5 ст.
  • Фарш яловичий або домашній – 200 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир твердий – 50-70 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Рослинна олія для смаження
  • Папір для випікання

Фаршировані баклажани, покроковий рецепт:

Баклажани промити, розрізати навпіл.

Столовою ложкою зробити поглиблення: м’якоті на скоринці баклажанів повинно залишитися близько 5мм. М’якоть нарізати дрібними кубиками або натерти на грубій тертці.

Рис промити, відварити до напівготовності.

Моркву і цибулю дрібно нарізати, потушити на добре розігрітій олії.

Змішати фарш, рис, нарізану м’якоть баклажана та моркву з цибулею. Додати пропущений через прес часник.

Отриману масу розкласти по половинкам баклажанових форм.

Духовку розігріти до 250 гр, фаршировані баклажани викласти на деко, застелений папером для випікання і помістити в духовку. Зменшити температуру і готувати на середньому вогні близько 20-30 хвилин.

Готову страву посипати тертим сиром, залишити в вимкненій але не охолодженій духовці на 7-10 хвилин – поки не розплавиться сир.

Подавати на стіл можна зі сметаною, майонезом або самостійно, без соусів. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: