Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Фаршировані баклажани по-турецьки, запечені в духовці до святкового столу, які можуть бути як закускою, так і самостійною стравою.

Інгредієнти для рецепта

  • Фарш з яловичини 300-350 гр.
  • Баклажани 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля 1 гол.
  • Помідори 4 шт.
  • Болгарський перець 1/2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сир 150 гр.
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний і червоний перець – за смаком

Фаршировані баклажани по-турецьки – детальний опис рецепта

Баклажани відокремити від шкірки з одного боку, зробити упродовж не глибокі порізи, відправити в підсолену воду на 15 хвилин, щоб позбавитись від гіркоти.

Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Після чого вирізати серединку (стінки залишити), змастити всередині рослинним маслом, відправити в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.

Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Нарізати на кубики помідори, цибулю, болгарський перець і м’якіть від баклажанів.

Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Обсмажити фарш і овочі, зверху посипати зеленню. Посолити, поперчити за смаком.

Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Баклажани заповнити обсмаженим фаршем з овочами, посипати сиром, помістити в посуд для запікання, овочі які залишилися розкласти в посуді. Відправити в розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин.

Фаршировані баклажани по-турецьки в духовці: покроковий рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: