Фарширувати перець з булгуром і м’ясним фаршем. М’ясо беріть будь-яке за своїм смаком. Виходить дуже смачно.
Продукти:
- фарш м’ясний будь-який, 80 – 900 г;
- булгур, 200 г;
- перець солодкий, близько 20 шт;
- паста томатна, 3 ст.л;
- цибуля, 2 шт;
- морква, 1 шт;
- олія соняшникова, 5 – 6 ст.л;
- сіль, 2 ч.л;
- паприка, чебрець, часник сухий, по 1 ч.л;
- вода, близько 1.5 л;
- зелень і зелена цибуля.
Як приготувати фарширований перець:
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо в глибокій сковорідці на олії.
Моркву також дрібно ріжемо або тремо на грубій терці. Тушкуємо разом з цибулею.
Овочі змішуємо з томатною пастою і тушкуємо 2 хвилини. Додаємо спеції, перемішуємо і солимо за смаком.
Фарш змішуємо з булгуром, сіллю, спеціями.
Ділимо овочі на 2 частини і одну змішуємо з фаршем.
Другу частину овочів заливаємо 500 г води, перемішуємо. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Фарш змішуємо з нарізаною зеленню і зеленою цибулею.
Фаршируємо перці фаршем і укладаємо в каструлю. Попередньо покладіть на дно каструлі трохи овочів.
Виливаємо в каструлю овочі, ті що зняли з вогню, і ще додаємо близько 1 л води – підлива повинна покрити перці.
Коли перець закипить, зменшуємо вогонь і варимо 40 хвилин.
Посипаємо зеленню і перцем і настоюємо 10 хвилин. Подаємо на стіл.