Французький домашній майонез за 10 хвилин з натуральних продуктів

Щоб не купувати майонез в магазинах, можна приготувати його вдома своїми руками. Повірте, вам не будуть потрібні якесь обладнання і спеціальні навички. З його приготуванням впорається навіть школяр.

Головна перевага цього рецепта з французької кухні в тому, що потрібно мінімум продуктів і часу. Займаючись приготуванням якоїсь страви, ви зробите у себе на кухні смачний, натуральний майонез менш ніж за 10 хвилин.

Рецепт французького домашнього майонезу наведено в класичному (оригінальному) варіанті. Ви ж можете урізноманітнити його смак на свій розсуд, додаючи ароматні трави або прянощі.

Нам знадобляться:

  • 150 мл соняшникової олії;
  • Одне велике яйце;
  • Одна чайна ложка не надто гострої гірчиці (але можна і гостру);
  • Повна столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • Чверть чайної ложки цукрового піску;
  • Одна третина чайної ложки солі.

Як бачите продукти найпростіші і недорогі.

Як приготувати такий майонез

Видавлюємо в горнятко потрібну кількість соку з лимона, додаємо цукор, солі. Розмішуємо, потрібно щоб сіль з цукром повністю розчинилися.

Для приготування нам знадобиться блендер.

Наливаємо в ємність 150 мл олії, розбиваємо яйце (білок відокремлюємо і додаємо тільки жовток), додаємо ложку гірчиці. Вливаємо сік лимона з розчиненими цукром і сіллю.

Закриваємо блендер і змішуємо всі інгредієнти на середній швидкості в два заходи, по 1-1,5 хвилин кожен.

Натуральний густий майонез готовий! Пробуйте і приємного вам частування.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: