Французький пиріг з кабачками і сиром – смачний та ніжний

Сьогодні для вас я приготувала дуже смачний і ніжний пиріг. Я раджу обов’язково всім спробувати приготувати!

Складові

Інгредієнти для тіста:

  • 200 гр – мука
  • 100 гр – вершкове масло
  • 1 шт – яйце
  • сіль – щіпка
  • 2 ст. л – молоко

Для начинки:

  • 2 шт – яйця
  • 2 шт – маленькі кабачки
  • 1 шт. – цибуля
  • 2 стл.л – рослинне масла
  • сіль, перець – за смаком
  • 200 мл – вершки
  • 100 гр – тертий сир

Французький пиріг, покроковий рецепт

Підготуємо начинку, беремо два невеликих кабачка і нарізаємо тонкими кільцями шириною 2 мл, пересипаємо в миску, додаємо дрібку солі і перемішати. Дати постояти кабачкам 10 хвилин.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

На розігріту сковорідку з олією викладаємо подрібнену цибулину, і смажити пару хвилин на середньому вогні. Висипаємо кабачки і помішуючи готувати 10 хвилин на середньому вогні. Так як кабачки вже солоні я солі більше не додаю, трошки додаємо чорного перцю.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Приготуємо тісто, в миску висипаємо 200 грам борошна, додаємо дрібку солі, беремо 100 грам холодного вершкового масла і вкачувавши в борошні натерти на грубій тертці. Вливаємо 2 столові ложки молока, вбиваємо 1 яйце і швидко замішуємо тісто.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Готове тісто виходить м’яким і не липне до рук, перекладаємо тісто на харчову плівку, загортаємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкачуємо в тонкий пласт.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Закручуємо тісто на качалку і перекладаємо на форму діаметром 22 см. Рівномірно укладаємо тісто по формі і робимо бортики.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Дно тіста проколоти виделкою і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 10 хвилин. Дістаємо тісто з духовки і викладаємо відразу приготовані кабачки.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

У миску розбиваємо 2 яйця, вливаємо 200 мл вершків, на свій смак чорний перець, сіль і добре збити віночком до однорідності. Висипаємо в отриману масу 100 грам натертого сиру, перемішати. Рівномірно розподілити по всьому пирогу і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Дістаємо пиріг і даємо йому охолонути. Нарізаємо та подаємо до столу, пиріг вийшов дуже смачний і шалено ніжний.

Французький пиріг з кабачками і сиром - смачний та ніжний

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: