Гарний пиріг із сиром: смачний, повітряний та м’який. Все перемішали і в духовку

Гарний пиріг з сиром, який до того ж виходить дуже смачним, може приготувати абсолютно кожен. Процес приготування дуже простий та не займає багато часу. Рідні гідно оцінять такий десерт і обов’язково попросять приготувати його повторно.

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко кімнатної температури – 250мл.
  • Цукор – 80 гр.
  • Дріжджі -20 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Соняшникова олія – 30 ст. л.
  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Борошно – 500 гр.

Процес приготування тіста:

Беремо миску, виливаємо тепле молоко, додаємо цукор, живі дріжджі та перемішуємо інгредієнти лопаткою. Потім додаємо яйце, сіль і ще раз перемішуємо.

Висипаємо в миску борошно, додаємо вершкове масло та олію, замішуємо м’яке тісто руками, після чого накриваємо його харчовою плівкою та прибираємо на 40 хвилин у холодильник.

Інгредієнти для штрейзельної крихти:

  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Беремо миску, висипаємо борошно, додаємо масло та цукор, перетираємо інгредієнти руками.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир домашній – 180 гр.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Родзинки – за смаком.

Процес приготування начинки:

Беремо миску, викладаємо сир, додаємо цукор, крохмаль, сметану та родзинки, перемішуємо інгредієнти вилкою.

Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо його на дошку. Розрізаємо тісто на дві частини, і одну частину ділимо ще на 8. З шматочків формуємо руками кружки і залишаємо їх на 10 хвилин.

Потім кожен кружок обвалюємо в борошні і розкачуємо. Змащуємо тісто маслом, складаємо його навпіл і зверху додаємо на кожен край начинку. Далі, куточки з начинкою загортаємо усередину. Таким чином, у нас виходять трикутники.

Гарний пиріг із сиром: смачний, повітряний та м'який. Все перемішали і в духовку

Беремо форму зля запікання, змащуємо вершковим маслом та викладаємо трикутники з тіста по колу, накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин.

Гарний пиріг із сиром: смачний, повітряний та м'який. Все перемішали і в духовку

Коли тісто трохи відпочило, змащуємо пиріг яєчним жовтком і посипаємо зверху штрейзельною крихтою. Ставимо в попередньо розігріту духовку до 165 на 35-45 хвилин.

Гарний пиріг із сиром: смачний, повітряний та м'який. Все перемішали і в духовку

Коли пиріг добре зарум’янився, дістаємо його із духовки. Виходить супер ніжно та смачно. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: