Не секрет, що в жарку погоду не особливо хочеться стояли біля плити, та й на гаряче немає апетиту. Якщо окрошка порядком набридла, спробуйте інші види холодних супів, наприклад, гаспачо. Ця іспанська страва ситна, але легка, а в спеку – просто ідеальна. На приготування ароматного супу у вас піде зовсім мало часу. Варити попередньо, як на окрошку, нічого не потрібно! Не забудьте при подачі кинути в тарілку кубик льоду.
Необхідні продукти:
- помідори – 85 гр;
- огірки – 210 гр;
- солодкий перець зелений і червоний – 350 гр;
- цибуля – 55 гр;
- часник – 1 з;
- сік лимона – 2 ч л;
- олія оливкова – 3 ст л;
- білий хліб – 100 гр;
- кмин, перець червоний і чорний – по ⅓ ч л;
- сіль – 1 ч л;
- базилік в свіжому вигляді – за смаком.
Покроковий процес приготування:
Помідори бланшируємо і знімаємо шкіру. (Нарізаємо, обшпарюємо кип’ятком, виймаємо через 3-5 хвилин).
Хліб ріжемо на маленькі шматки, очищаємо огірки, ріжемо.
Часник формуємо пластинами, чистимо перець і подрібнюємо так як вам подобається.
Всі компоненти відправляємо в чашу блендера, додаємо сіль, перець, сік лимона, приправи, ⅔ олії.
Все подрібнюємо за допомогою блендера поки маса не стане однорідною.
Суп проціджуємо за допомогою сита і прибираємо в холод приблизно на годину.
Розігріваємо сковорідку, вливаємо олію, жаримо хліб, поки не утвориться скоринка. На це йде до 8 хвилин, не забувайте перевертати.
Холодний суп наливаємо в порційні ємності, всипаємо грінки, присипаємо базиліком і вливаємо трохи олії.
Якщо часу на охолодження особливо немає, можна просто покласти в тарілку лід.