Голубці із м’ясом з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – листя пекінської капусти тонше і ніжніше білокачанної, такі голубці готуються швидко і виходять ніжними і ароматними.

Інгредієнти для приготування голубців:

  • Фарш м’ясний – 800 г;
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт;
  • Морква – 2 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Рис – ½ склянки;
  • Капуста пекінська – 800 г;
  • Томатна паста – 3 ст.л .;
  • Перець чорний горошком – 10 шт;
  • Кріп свіжий – 10 г;
  • Петрушка – 10 г;
  • Перець мелений – 1/2 ч.л .;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Соняшникова олія – 2 ст.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор – 1 ст.л.

Рецепт приготування голубців:

1. Рис відварити протягом 10 хвилин, часник розмолоти, 2 невеликі цибулини дрібно нарізати, 2 великі цибулини нарізати півкільцями, моркву натерти на грубій терці.

2. Відрізати у пекінської капусти з боку основи третю частину.

3. Розібрати капусту на листя. Великі листи для голубців, дрібні – для соусу.

4. Дрібні листя дрібно нарізати.

5. У великих листків зрізати біля основи потовщення.

6. Скласти листя в форму і залити кип’ятком, залишити на 15 хвилин, щоб листя стали м’якшими.

7. У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, відварений рис, сіль і 1/2 ч.л. меленого перцю, ретельно перемішати.

8. Через 15 хвилин листя капусти вийняти з води і скласти в друшляк, відлити 1 літр води, решту воду вилити, в листя скласти в друшляк, щоб з листя стекла вода.

9. На лист капусти біля основи покласти 1 ст. ложку фаршу і загорнути у формі трубочки, краї трубочки підвернути всередину голубця.

10. У сотейнику розігріти олію і покласти цибулю, смажити на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.

11. Додати моркву і продовжувати смажити ще 2 хвилини.

12. Додати дрібно нарізану капусту, сіль і смажити 1 хвилину.

13. Додати часник і тушкувати ще 1 хвилину

14. Додати 3 ст.л. томатної пасти, перемішати. Додати 1 ст. ложку цукру і ще перемішати. Додати 100 мл води з під капусти, перемішати і відкласти із сотейника половину підготовленого соусу в миску.

15. Що залишився в каструлі соус рівномірно розподілити і укласти на нього кріп і петрушку, потім, зверху щільно викласти голубці, накрити їх рівномірно шаром відкладеного соусу.

16. Додати в сотейник воду від капусти щоб вона покрила голубці.

17. Додати лавровий лист, перець горошком і мелений чорний перець.

18. Довести до кипіння, спробувати бульйон на сіль і цукор, при необхідності додати.

19. Закрити кришку і тушкувати на слабкому вогні 40 хвилин. Голубці з м’ясом з китайської капусти подавати зі сметаною.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: