Голубці “під шубою”. Звична страва в новому вигляді

Сьогодні у мене рецепт начебто класичної і всім улюбленої страви, але тут додана все та ж “шуба” і звична страва стає смачнішою і соковитішою.

Сьогодні радий представити вашій увазі голубці “під шубою”!

Складові:

Для приготування голубців:

  • 1 качан середнього розміру свіжої білокачанної капусти;
  • 200 грамів будь-якого м’ясного фаршу (який любите);
  • 50 грамів довгого рису
  • 1 невелика цибулина
  • 1 середнього розміру морква
  • 2 столові ложки олії рослинної (для смаження)
  • 100 мл очищеної холодної води
  • Приправи за смаком: сіль і мелений чорний перець

Для шуби:

  • 30 грамів свіжої жирної сметани
  • 100 грамів будь-якого твердого сиру
  • 2 свіжих стиглих помідора
  • 3 зубчики свіжого часнику
  • Зелень за смаком: кріп і петрушка
  • Приправи за смаком: сіль і мелений чорний перець

Голубці “під шубою”, покроковий процес приготування

Капусту свіжу цілим качаном кладемо на 5-8 хвилин в мікрохвильовку (потужність близько 800 W), а потім відразу ж качан поміщаємо під струмінь дуже холодної води. Даємо стекти воді і легко відокремлюємо листочки капусти від качана.

Рис відварюємо 5-7 хвилин до напівготовності. Цибулю і моркву нарізаємо дрібними квадратиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії. Остиглу овочеву піджарку і рис змішуємо з готовим м’ясним фаршем, додаємо сіль, перчимо до смаку.

Скручуємо класичні голубці і обережно укладаємо їх на деко, який спочатку злегка змащуємо олією. Доливаємо трохи води, накриваємо деко з голубцями фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180 ° С на 45 хвилин.

Для “шуби” обшпарюємо помідори, знімаємо з них шкіру і нарізаємо дуже дрібно, натираємо на середній тертці твердий сир, подрібнюємо часник і зелень. Додаємо до цієї суміші сметану, солимо і перчимо, все перемішуємо.

Викладаємо рівномірно нашу «шубу» поверх голубців, акуратно розрівнюємо і запікаємо ще в розігрітій духовці 10-12 хвилин. Смачного!

Голубці "під шубою". Звична страва в новому вигляді

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: