Сьогодні у мене рецепт начебто класичної і всім улюбленої страви, але тут додана все та ж “шуба” і звична страва стає смачнішою і соковитішою.
Сьогодні радий представити вашій увазі голубці “під шубою”!
Складові:
Для приготування голубців:
- 1 качан середнього розміру свіжої білокачанної капусти;
- 200 грамів будь-якого м’ясного фаршу (який любите);
- 50 грамів довгого рису
- 1 невелика цибулина
- 1 середнього розміру морква
- 2 столові ложки олії рослинної (для смаження)
- 100 мл очищеної холодної води
- Приправи за смаком: сіль і мелений чорний перець
Для шуби:
- 30 грамів свіжої жирної сметани
- 100 грамів будь-якого твердого сиру
- 2 свіжих стиглих помідора
- 3 зубчики свіжого часнику
- Зелень за смаком: кріп і петрушка
- Приправи за смаком: сіль і мелений чорний перець
Голубці “під шубою”, покроковий процес приготування
Капусту свіжу цілим качаном кладемо на 5-8 хвилин в мікрохвильовку (потужність близько 800 W), а потім відразу ж качан поміщаємо під струмінь дуже холодної води. Даємо стекти воді і легко відокремлюємо листочки капусти від качана.
Рис відварюємо 5-7 хвилин до напівготовності. Цибулю і моркву нарізаємо дрібними квадратиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії. Остиглу овочеву піджарку і рис змішуємо з готовим м’ясним фаршем, додаємо сіль, перчимо до смаку.
Скручуємо класичні голубці і обережно укладаємо їх на деко, який спочатку злегка змащуємо олією. Доливаємо трохи води, накриваємо деко з голубцями фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180 ° С на 45 хвилин.
Для “шуби” обшпарюємо помідори, знімаємо з них шкіру і нарізаємо дуже дрібно, натираємо на середній тертці твердий сир, подрібнюємо часник і зелень. Додаємо до цієї суміші сметану, солимо і перчимо, все перемішуємо.
Викладаємо рівномірно нашу «шубу» поверх голубців, акуратно розрівнюємо і запікаємо ще в розігрітій духовці 10-12 хвилин. Смачного!