Це один з найулюбленіших рецептів супів в нашій родині. Суп виходить дуже смачний, ситний, наваристий, з легким ароматом копченостей. На другий день, коли суп настоїться, він стає навіть ще смачніший. Горох для нього необхідно заздалегідь замочити, можна навіть залишити на ніч.
Інгредієнти (10 порцій)
- Бекон – 150 г (копчений)
- Яловичина – 300 г (на кістці)
- Горох – 200 г
- Грудинка копчена – 150 г
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 4 ст.л. (для смаження)
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування
1) Яловичину промити під водою, покласти в каструлю і залити 4 літрами води. Варити бульйон до готовності, на це піде близько 1.5 годин.
2) Горох заздалегідь замочити у воді на 3 години.
3) Цибулю дрібно нарізати.
4) Моркву натерти на тертці.
5) На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю і моркву.
6) Коли бульйон звариться, додати в каструлю замочений горох, варити 30 хвилин.
7) Картоплю нарізати кубиками.
Коли горох буде майже готовий, додати в каструлю картоплю.
9) Потім цибулю і моркву.
10) Бекон і шинку нарізати кубиками.
11) На сухій сковороді обсмажити копченості протягом 5 хвилин.
12) Перекласти копченості в каструлю і варити ще 5 хвилин.
13) Посолити і додати перець горошком. Смачного!