Гороховий суп з копченостями (покроковий рецепт з фото)

Це один з найулюбленіших рецептів супів в нашій родині. Суп виходить дуже смачний, ситний, наваристий, з легким ароматом копченостей. На другий день, коли суп настоїться, він стає навіть ще смачніший. Горох для нього необхідно заздалегідь замочити, можна навіть залишити на ніч.

Інгредієнти (10 порцій)

  • Бекон – 150 г (копчений)
  • Яловичина – 300 г (на кістці)
  • Горох – 200 г
  • Грудинка копчена – 150 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 4 ст.л. (для смаження)
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування

1) Яловичину промити під водою, покласти в каструлю і залити 4 літрами води. Варити бульйон до готовності, на це піде близько 1.5 годин.

Гороховий суп з копченостями (покроковий рецепт з фото)

2) Горох заздалегідь замочити у воді на 3 години.

3) Цибулю дрібно нарізати.

4) Моркву натерти на тертці.

5) На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю і моркву.

Гороховий суп з копченостями (покроковий рецепт з фото)

6) Коли бульйон звариться, додати в каструлю замочений горох, варити 30 хвилин.

7) Картоплю нарізати кубиками.

8) Коли горох буде майже готовий, додати в каструлю картоплю.

9) Потім цибулю і моркву.

10) Бекон і шинку нарізати кубиками.

11) На сухій сковороді обсмажити копченості протягом 5 хвилин.

Гороховий суп з копченостями (покроковий рецепт з фото)

12) Перекласти копченості в каструлю і варити ще 5 хвилин.

13) Посолити і додати перець горошком. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: