Гострий соус «Вогник» і ніякого кетчупу не треба

Соус виходить гострим і пікантним, відмінно замінює кетчупи і покупні пасти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гострий перець – 300 г;
  • солодкий перець і помідори по 1 кг;
  • часник – 300 г;
  • кріп – сіль.

Процес приготування соусу

Помідори очищаємо від шкірки, попередньо обшпаривши їх кип’ятком. Цей етап ви можете і не робити, якщо вам подобаються дрібні шматочки в соусах.

Болгарський перець очищаємо від плодоніжки і насіння, ріжемо довільно.

Гострий перець ріжемо на шматки. Часник ріжемо на часточки.

Подрібнюємо помідори, солодкий і гострий перець, зелень, часник за допомогою м’ясорубки з дрібною решіткою, за допомогою блендера – як вам більше подобається.

Змішуємо соус з сіллю на ваш смак.

Ставимо соус на ніч в холодильник, щоб він настоявся і добре охолов.

Розливаємо соус в чисті, сухі, стерилізовані банки і закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.

Порада: в цей соус ви можете додавати різні спеції на свій смак, також само чиніть і з зеленню – якщо вам подобається смак кінзи в таких стравах додавайте, можна ще розмарин. Щоб соус довше зберігався і не займав місце в холодильнику, уваріть його протягом 20 – 30 хвилин з додаванням оцту (80 мл) і соняшникової олії (100 мл) і розлийте гарячим по стерилізованим баночкам.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: