Гострий соус з абрикосів – відмінний рецепт приготування

Пропонуємо вам рецепт досить цікавого соусу. Готується він з абрикосів, має приємний кисло-солодко-гострий смак. Такий соус відмінно підійде і до риби, і до м’яса. Простий в приготуванні, він швидко стане популярним у вашій сімей і ви навіть не зможете уявити собі, як раніше обходилися без нього.

Необхідні продукти

  • 3 кілограми абрикосів
  • 1,5 кілограма солодкого перцю
  • 5 штук гострого перцю
  • 2 головки часнику
  • 150 грам цукру
  • 2 столові ложки солі
  • 2 чайні ложки хмелі-сунелі
  • пів чайної ложки мускатного горіха
  • пів чайної ложки лимонної кислоти

Солодкий і гострий перець очищаємо від насіння, чистимо від лушпиння часник. Абрикоси очищаємо від кісточок.

Всі приготовані продукти, крім часнику, пропускаємо через м’ясорубку з маленькою решіткою. Переливаємо її в каструлю з товстим дном, додаємо сіль, цукор, хмелі-сунелі, мускатний горіх і добре перемішуємо. Масу ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Варимо соус на повільному вогні 20 хвилин. Потім додаємо в нього часник, пропущений через прес і лимонну кислоту. Перемішуємо і проварюємо 1 хвилину. Готовий соус перемелюємо занурювальним блендером. Знову ставимо його на плиту і проварюємо 3-4 хвилини.

Розливаємо соус по стерилізованим баночках, накриваємо кришкою і закатуємо. Ставимо їх на стіл і вкутуємо в плед. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: